КВАЛИТЕТНО УЧЕЊЕ

ПРАКТИЧНА ЗНАЊА

УЧЕНИК НА ПРВОМ МЕСТУ

Tuesday, 16 July 2024
Tuesday

Машинство и обрада метала

Благовести

Уочи празника "Благовести" ученице машинско-електротехничке школе Гоша, Николија Гмитровић и Николина Јовановић, су у оквиру часа верске наставе, а у корелацији са српским језиком, направиле видео презентацију, са циљем да нам приближе суштину и значај овога великог празника.

 

            На Благовести светкујемо долазак Архангела Гаврила, који је Богородици јавио благу вест. Та блага вест је значила да ће она зачети од Духа Светога и родити Сина Божијег као Сина Човечијег, са именом Исус Христос.

 

            Пресвета Дјева Марија је пристала на то, али тек пошто је проверила Архангела. Она је знала из Библије да се и ђаво може јавити у облику светлог Ангела. Зато није била лаковерна, као наша прамати Ева. Богородица се тајно заветовала Богу да ће увек бити девојка, а то је знао само Бог, њен тобожњи муж Јосиф и она сама.

 

            Богородица је својом послушношћу Богу исправила Евин грех непослушности. Ева је употребила своју слободу на зло и на радост ђавола, а Богородица је употребила своју слободу на свету службу Богу и смирено ускликнула "Ево слушкиње Господње, нека ми буде по твојој речи!"

           

            Благовести се празнују 25. марта по старом, односно 7. априла, по новом календару.

Линк: https://www.youtube.com/watch?v=umU-Co5AhkU

Joomla Templates - by Joomlage.com